En liten sväng med bilen

Jag älskar att åka med bilen till olika mataffärer och köpcenter, och detta har förstås fått sig ett eget litet uttryck utav mig. En del säger förstås bara att de ska åka till affären eller på en utflykt, men hur roligt låter det egentligen? Så idag när jag, mamma och pappa skulle iväg på några ärenden så tog vi helt enkelt en liten sväng med bilen. Detta underbara uttryck kan få vem som helst att vilja åka och handla, eller i alla fall nästan...


Dagens ärenden tog oss bl.a. till Media Markt, där en ny hårfön inhandlades till mig.

Semestersvenskar

Fröken Salomonsson har bett mig att berätta om den underbara kommentar som fälldes under gårdagens avsnitt av "Semestersvenskar". Det gör jag mer än gärna då jag finner det hela mycket komiskt.

Det var ett par med barn som rest till Thailand på semester. Hemma i Sverige hade de bokat ett dubbelrum och blev sedan väldigt missnöjda då de checkade in på hotellet och förstod att deras boende bara bestod av ett rum.  Dubbelrum = 2 rum, eller hur är det nu igen? ;)

Onsdag

Jag fick klagomål från fröken Åstrand om dålig uppdatering på bloggen och slänger därför in ett kort inlägg för att tysta ner henne. Just nu är jag mitt uppe i en hård pluggvecka, eftersom jag har naturkunskapsprov på fredag, vilket inte känns alldeles lätt. Mina dagar består därför av alldeles för mycket plugg, vilket gör att allt roligt får stå åt sidan.

 

Nu väntar tv:n och ”Semestersvenskar”, som för övrigt är ett riktigt trevligt program. Rekommenderas varmt!


För vi ska till Sthlm!



Nu är allt bokat och klart, och jag längtar redan massor! Den 20 - 22 februari kommer jag och Carro att befinna oss i Sthlm. Vi åker upp på fredagen och stannar sedan över helgen. Det blir två övernattningar på Scandic Norra Bantorget, som ligger centralt och bra. Jag och Carro har redan lite planer för vistelsen och jag tror att vi kommer få kalaskul!

Temperament

Jag är en väldigt temperamentsfull människa har jag kommit fram till, vilket medför att jag under en dag kan skifta humör flera gånger. För mig finns det inget mittemellan, det är allt eller inget. Många gånger är det tvära vändningar och först nu kan jag verkligen njuta av det lilla i vardagen, samtidigt som jag kan blixtra till på en sekund och bli riktigt förbannad. Ibland hänger jag inte riktigt med själv...


JoyJoy



I fredags var vi i JoyJoy och spelade på ett disco. Första uppträdandet var för år 1-3, och sedan ytterligare ett för år 4-6. Barnen var verkligen underbara och vi hade riktigt roligt!
Jag, Carro och Vickan drog sedan vidare till Palace, där vi shakade på riktigt bra!

Besök gärna JoyJoy's blogg, där en liten filmsnutt finns upplagd sen i fredags.
http://joyjoy.blogg.se

Lördag

Ser att jag varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna, men det har varit fullt upp. Känner mig rätt trött och sliten idag, så jag återkommer i morgon med en lägesrapport.

Shopping

Jag är ingen klädintresserad tjej, vet nästan inget om mode. Dock älskar jag smink. Detta underbara underverk som gör att jag vågar kolla mig i spegeln trots en dålig dag.

MEN, idag drabbades jag av den där shoppingglädjen som bara klädfanatiker kan uppleva och beskriva. Lyckan var total när jag hittade en jättefin svart klänning och ett svart linne med spets på. För en liten stund förstod jag att kläder faktiskt kan vara riktigt roligt. När en sådan känsla drabbar en kan man nästan (bara nästan) acceptera att ens mor vid två tillfällen öppnar provhyttsdörren samtidigt som man står där inne och byter om.

Måndag

Äntligen klar med dagens alla måsten! Har varit en ganska bra dag, med skola, stan, solosång och plugg. Matte C kräver en del tid, men så känner man sig också lite smartare efter att man klarat av de olika momenten.

Ikväll tänker jag titta på "Smekmånaden" som tv4 visar kl. 20. Känns lagom ansträngande efter en lång dag. Nu blir det en stunds bloggläsning innan filmen börjar...

Lördag

Dags att fräscha till sig lite, då vi ska iväg till kusinerna om en dryg timme. Har precis målat naglarna, och nu är de härligt svarta. Det är sååå snyggt tycker jag och att Carro sedan hatar det gör saken bara ännu roligare!


Har jobbat en stund med företaget, blev lite marknadsföring för JoyJoy. Även kollat över låtprogrammet ytterligare, det kan nog bli riktigt bra.


Personalvetare?

Jag tror att jag vet vad jag vill bli när jag blir stor nu.

När du läser Programmet för personal och arbetsliv får du de grundläggande kunskaper och färdigheter du behöver för att utföra kvalificerade arbetsuppgifter inom personal-, arbetslivs- och arbetsmarknadsområdet. Du får en bra beteendevetenskaplig kunskapsbas. Utbildningen ger kunskap om människan i arbetslivet, om förhållandet mellan individ–organisation–samhälle och olika intresseinriktningar som påverkar utvecklingen inom arbetslivet.

Tänkbara arbetsplatser för dig som har läst utbildningen är bland annat personalavdelningar inom såväl offentlig som privat sektor. Där kan du som personaltjänsteman arbeta med personalplanering, personalutbildning och utveckling, förhandlingar, information, organisationsutveckling, personalsocialt arbete och arbetsrättsliga frågor.


Programmet för personal och arbetsliv är främst en beteendevetenskaplig utbildning, men för att ge den bredd som behövs för det framtida yrkesområdet finns många andra ämnen med, som juridik med arbetsrätt, ekonomi med personalredovisning, arbetsmarknadspolitik och statsvetenskap. (www.vxu.se/svi/pal/oversikt.xml)

Visst låter det spännande? Känns som att det är en utbildning som verkligen kan passa mig. Dock vill jag jobba ett tag innan jag sätter mig i skolbänken efter studenten, men det känns rätt lockande med högskolestudier nu när jag hittat något som låter så intressant.

Tisdag

Vaknade imorse och ville verkligen inte gå upp. Jag var trött och det var kallt. Efter en stund tvingade jag upp mig själv, vilket fick till sin följd att det blev bråttom. Sminket blev fult och frukosten fick jag äta i farten.

Det här, mina vänner, följde mig hela dagen. Ganska konstigt att ens morgon påverkar så många timmar framåt...

Sen en tid tillbaka


"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan"

Jag älskar Melissa Horns låtskrivande.
Det är så lätt att ta till sig hennes texter
och jag vill bara höra mer.

Söndag

Har inget att skriva. Vill bara bli riktigt frisk.

Rösten tillbaka!

Nu kan jag prata igen och det känns underbart bra! Spelar inte så stor roll att jag är hes som apa, då jag i alla fall kan kommunicera normalt. Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen nu och febern har sjunkit ytterligare.

Har konstaterat att min blogg enbart har handlat om sjukdom de senaste dagarna, inte världens roligaste att läsa om kanske... Men nu tänker jag snart bli frisk igen, och då väntar lite roligare inlägg förhoppningsvis.

Fredag

Fortfarande feber, halsont och ingen röst. Nu börjar det kännas riktigt jobbigt att inte kunna prata. Har hållt käften i tre dagar, och det är alldeles för länge. Hoppas verkligen det är bättre imorgon!

Har ägnat dagen åt att läsa, se på film samt diskutera (jag kommunicerar med skrift) med mamma. Hon går nämligen runt här hemma och beklagar sig över att hon är sjuk, vilket är ganska tröttsamt då jag är sjukare! Efter ett par arga lappar från mig, blev hon mammig igen och tyckte synd om sin dotter.

Torsdag

Känner mig både bättre och sämre idag. Febern har sjunkit något, vilket känns jätteskönt. Däremot har rösten försvunnit helt, och jag får inte fram ett ord. Istället får jag nicka, peka och skriva...

Mamma är också hemma idag, men hon verkar fortfarande inte förstå att hennes dotter inte kan prata. Här nedan följer ett par exempel:
- Telefonen ringer, då ropar hon från rummet bredvid: "Ska jag ta det?".
- Mamma är på bottenvåningen när hon ropar upp mot mitt rum: "Är du där uppe?"

Sjuk

Vaknade upp med feber, huvudvärk och äcklig hosta. Rösten håller på att försvinna och jag känner mig allmänt kass. Hör av mig imorgon, med ny lägesrapport!


Tisdag

Blev en trevlig kväll på Sandra igår. Scotts spelade bra och som den musiknörd jag är,
stod jag såklart och kollade in deras musikutrustning samt scenspråk. Blev även en del dans, både på Amadeus och stora golvet.

Idag är en riktig slappdag här hemma. Alla är mer eller mindre förkylda, och pappa har feber. Funderar på att se någon film och äta lite glass nu...

Scotts

Nu ska jag hoppa in i duschen, sminka mig samt välja kläder, för ikväll är det Scotts som gäller! Carro kommer kl. 21 och då blir det en liten drink innan vi drar. Ha en underbar kväll, för det ska jag ha! :)

Fika och bilder


Hanna och jag, för ett antal år sedan...

Har precis haft besök av familjen Kvarnmyr, vilket alltid är lika trevligt! Vi fikade tillsammans och sedan satt Hanna och jag vid datorn och kollade igenom gamla bilder. Tänk vad mycket pinsamma tonårsbilder vi har tagit tillsammans!

En liten tripp till Växjö

- Väckarklockan ringer kl. 7.30, och jag går upp trots att jag är alldeles för trött.
- När jag kommer ner ligger mamma kvar i sängen och läser tidningen, en viss irritation sprider sig inom mig då jag inser att vår tidsplan förmodligen kommer att spricka.
- Mamma börjar tjata på mig om att det är kallt ute, men jag tar mina gympaskor i alla fall (tonårsrebellen lever kvar!).
- Vi lämnar huset endast 10 minuter efter planerad avfärd (otroligt!).
- Jag somnar i bilen.
- Vi går i tre olika möbelaffärer, och jag tappar intresset redan på första.
- Dags för lunch inne i centrala Växjö, min aptit försvinner alldeles för snabbt.
- Mamma provar en jacka, när hon ska ta av den funkar inte blixtlåset. Efter en stund lyckas hon komma ur den, och jag känner mig ganska tacksam över det.
- Dags för hemfärd, jag somnar i bilen.

Nyår 08/09

Kvällen inleddes hemma hos familjen Fredriksson med trerättersmiddag. Vi hade det jättetrevligt och maten var superb! När varmrätten var avklarad började mamma tjata på mig och Caroline om att vi borde gå ut, och vi nappade såklart på förslaget och satt strax därefter i en taxi mot stan.

Vi bestämde oss för Palace, där vi fick sällskap av Erika och Louise. Vi hamnade tydligen på VIP-hyllan och fick gratis champagne, vilket inte var helt fel. Tror jag sätter punkt där, med det lilla tillägget att jag hade en grymt rolig nyårsafton!


Caroline och jag

RSS 2.0