2008

Jag ska nu ge mig på den nästintill omöjliga uppgiften att sammanfatta mitt 2008. Det går naturligtvis inte att samla ett helt år på ett a4-papper, men nog går det att skriva ner en del.


När 2007 gick mot sitt slut bestämde jag mig för att skriva en nyårskrönika. Det kändes viktigt att sätta punkt, men också att skriva ner det som jag gått igenom. Jag ljuger inte om jag säger att det var det tyngsta året jag varit med om. Nyårslöftet det året var att hitta tillbaka till det jag, som jag förlorade någonstans på vägen…


Med min envishet och vilja tog det nya året form, och saker och ting började förändras. Varje framsteg var en lycka i sig och det kändes lika bra varje gång någonting gick vägen. 2008 blev på så sätt förändringarnas år för mig.

 

Jag skulle nu kunna räkna upp olika händelser och resor som inträffade under 2008, men det känns inte särskilt väsentligt. Istället skulle jag vilja sammanfatta året med ett par ord; glädje, kärlek, gemenskap och skratt.

 

Det bästa med det här året är utan tvekan alla roliga, knasiga och underbara minnen jag fått med mig. Fina minnen är bättre än allt annat materiellt, och jag är glad att jag fått dela så mycket med min underbara familj och mina fantastiska vänner.

 

Snart är ett nytt år här, och under det kommande året finns det plats för en hel del förändringar. I juni tar jag studenten, vilket känns helt underbart, men också ganska skrämmande. Med skolans slut kommer livet definitivt att ta sig andra uttryck, vilket kan bli hur galet och spännande som helst!



Kaffeproblem

Jag är 18 år och tycker fortfarande att kaffe smakar apa. Hur länge anses man vara normal om man tackar nej till kaffe? Te är inte heller någon favorit, men visst går det att trycka ner en kopp om det känns absolut nödvändigt.

På alla de arbetsplatser jag har besökt har personalen pratat om kaffe; vem som brygger godast, hur många koppar man dricker om dagen, vems tur det är att köpa osv. Under en praktik försökte jag mig på en latte, tänkte att mjölken både skulle kyla ner värmen och göra smaken mer barnvänlig. Jag hade fel, jag brände upp halva käften på den där osmakliga drycken.


Länge leve Mer!

Linda 28 år!

Idag fyller världens bästa Linda 28 år. Tänk vad tiden går snabbt! Nu är jag lika gammal som Linda var när hon träffade min bror.

Jag minns verkligen hur lycklig jag var när brorsan träffade Linda, dessvärre tror jag inte Olle var lika glad över min reaktion. Det bästa jag visste var när jag fick vara med Linda, och jag hade lite olika taktiker för att få Olle ur vägen. Fick jag inte vara med kunde jag alltid ta till tårarna, vilket ofta gav mycket goda resultat.

Nu är jag inte särskilt liten längre, men lika glad i Linda för det!

26 december

Idag är det fyra år sedan flodvågskatastrofen i Asien. Havets oanade krafter som splittrade och utplånade familjer. 26 december, ett datum som etsat sig fast i många hjärtan. Trots det geografiska avståndet fick många svenskar ta del av katastrofen och den sorg som lämnades kvar efter vågen. På tv:n fick vi ta del av det helvete som paradiset så snabbt förvandlats till, fruktansvärda bilder, människor i chock, ensamma barn och sökandet efter försvunna familjemedlemmar. Det går inte att förstå vad de människor som var där nere har gått och fortfarande går igenom.


Den här tiden kommer jag aldrig att glömma. Min klasskompis Martina var en av de svenskar som saknades efter flodvågen. Jag minns oron som växte för varje timme som gick, hur hoppet minskade när dag gick mot natt. Stolen i klassrummet som stod tom när jullovet var över. Kistorna i kyrkan, med teckningarna som brodern målat till sina två änglasystrar. Kusinens tårar när hon sjöng ”Sparvöga”, och min hand i Emilias när vi sjöng ”Tears in heaven”.


Julafton

Gårdagen spenderades hemma hos oss, tillsammans med Olle, Linda och Ylva. Dagen följde i princip samma mönster som föregående år, med Kalle Anka, julmat och paketöppning. Fick många fina julklappar, bl.a. böcker, karaoke-låtar, pengar, presentkort, restaurang- och biobesök samt en fotosession. På kvällen kom kusinerna, vilket ledde till en del skratt (precis som vanligt...). Mysigt med jul!


Tisdag

Dagen i korta drag:
- Stan med bror och Linda
- Handla mat med mamma
- Sätta blommor på kyrkogården
- Lämna blomma och julklapp till Hedbergs

Bra dag med andra ord!

Gardasil

Tog min sista Gardasil-spruta i eftermiddags och det känns så skönt att det är över. För er som inte vet är jag väldigt stickrädd, så det är inte något drömscenarie för min del när det är dags för provtagning och sprutor. Dock har jag blivit ganska van då det senaste året har inneburit en del stick.

När jag kom hem väntade ett nytt nummer av Veckorevyn, kan det bli bättre?


Julstämning



Idag har jag klätt min julgran och slagit in julklappar, så mysigt!
Julstämningen börjar definitivt infinna sig nu.

Carro & Hanna


Bild från fredagskvällen på Carro och Hanna

I fredags var det utgång som gällde med Carro och Hanna. En liten upptakt till den 5 januari, då vi ska till Sandra för att kolla på Scotts. Hur som helst, hade vi en riktigt rolig kväll tillsammans och det lär garanterat bli fler gånger!

Musik

Tänk att jag aldrig blir kvitt min nervositet, trots att jag stått där så många gånger förr. Men kanske är det mitt sätt att ladda upp inför ett uppträdande. För när första tonen väl är avklarad har nervositeten flugit sin väg, och då njuter jag av varje sekund. Då finns det ingen annan plats som jag hellre skulle vilja befinna mig på.


Musik handlar inte bara om att sjunga fint och ta de rätta tonerna. Det är lika viktigt att förmedla en känsla, att beröra någons hjärta. För mig är musik ett sätt att uttrycka sig på, och därför blir texten extra viktig. Det går inte att förmedla en låt och dess text, om man inte tar sig tid att sätta sig in i vad låten egentligen handlar om.



Hollywoodsvall


För en liten stund hade jag långt hollywoodsvall...

Tack till underbara Lotta,
för allt du har gjort det senaste året.

Skolkatalogen

- Vet du vem som är på skolkatalogens framsida i år?
- Näe...
- Henrik Rydström!
- Vem är det? Går han på vår skola?

Ibland är Carro bara så söt!

Söndag


Julpyntat och fint på mitt rum...

Har haft en riktigt bra helg, och känner mig alldeles utvilad. Länge sedan jag fått ta det så lungt en hel helg, så det var riktigt välbehövligt. Idag har jag städat och julpyntat lite, så mysigt att det är jul nu. I kväll blir det Parlamentet och förhoppningsvis något gott att äta till :)

Lördag

Igår var JoyJoy och sjöng på ett luciafirande, som jag tror att vi alla är ganska nöjda med. Dessutom var det mysigt att få lite genuin julkänsla, med gulligt luciatåg och hembakat fikabröd. När jag sedan kom hem var jag helt slut, och höll nästan på att somna (vilket aldrig händer annars) i soffan framför Idol-finalen. Det var som om all stress rann av mig igår, efter veckor av plugg och stress.

Idag har jag, mamma och pappa varit på stan. Blev en del julklappar inköpta samt en fika, mysigt!

Sthlm

Sitter och kollar runt lite på Scandics hemsida, vilket får mig att längta ännu mer efter en Stockholmsresa. Jag är, som de allra flesta vet, alldeles tokkär i Sthlm.

Så efter jul ska jag börja leta reskompis, frivilliga får gärna anmäla sig! ;)


Det finns vissa stunder jag tänker på varje dag



"Det finns vissa stunder jag tänker på varje dag,
som på något sätt ändå följt mina andetag

Bortom dessa möten som väcktes och som försvann,

lever ändå minnet utav det som vi en gång fann

Du är en del, en del av mig

Och jag är en del, en del av dig

Vi ses igen, om dagen gryr,

Vi ses igen, om natten flyr"

Bild



Hittade en typiskt mysig bild sedan pappas födelsedag.
Gillar de röda ljusen och tårtan ser riktigt god ut...

Helgen

Ännu en helg har passerat förbi, och jag känner mig nästan lika trött som i fredags. Har dock bara en lektion imorgon, så det känns himla skönt. Nedan följer en kort summering av helgen...

I fredags hade jag bara en lektion, Matte C mellan kl. 8.10 - 9.40. En alldeles lagom lång skoldag måste jag säga! På kvällen blev det utgång :) Började hos Linn, och fortsatte sedan till KM och BistroBar. Träffade en massa kända ansikten måste jag säga :) Roligast var nog när en förvånad Maja hittade mig på dansgolvet inne på BistroBar.

Vaknade redan kl. 9 på lördagsmorgonen och kände mig inte allt för pigg. Gjorde frukost till Carro, som den otroligt snälla kompis jag är ;) Resten av dagen blev mycket slapp.

Idag har jag varit på förhandsvisning av en Disney-film, med bror, Linda och Maria. Bolt hette filmen, och den var rätt söt :)

Oskarshamn



I lördags var jag i Oskarshamn och sjöng på en julmässa, riktigt kul!

Efter mitt uppträdande åkte vi hem till familjen Kvarnmyr för att fika. Fick även åka en sväng med Hanna i bilen, vilket var riktigt häftigt! Har nog inte riktigt fattat att en del av mina kompisar har körkort nu. Hanna körde i alla fall väldigt bra och jag satt stolt bredvid :)

Sedan blev det kalas här hemma på kvällen, eftersom pappa fyllde år.

RSS 2.0