Fotografering




Smakprov från dagens fotografering med bror.

Glädjande besked

Någon hittade min mp3 på bussen, så snart är den hemma igen. Vilken tur!

Trött



Nu har skolan dragit igång igen och det känns som att jag kommer att drunkna i plugg framöver. Jag börjar bli trött på det och ändå kan jag inte låta bli för jag måste prestera.

Inte för att någon säger det till mig, utan för att jag har sådana krav på mig själv.

 

Ibland blir jag trött på mig själv.


Stockholmsresan

Blev ingen uppdatering igår, eftersom Carro och jag hamnade på en inhyrd buss utan eluttag till datorn. Trodde jag skulle bli tokig på Swebus Express, så rörigt var det på centralen och hela vägen hem. Lyckades även sumpa min mp3 på bussen, inte så bra kanske...

Tänkte börja med att berätta om lördagen, då det inte blev någon blogguppdatering. Efter en god frukostbuffé gav vi oss ut på stan, där det blev lite shopping. Sedan fick Caroline den fantastiska idén att vi skulle gå (!) till Hornsgatan, det skulle tydligen inte ligga så långt från Gamla Stan menade hon. Det var en ganska stor felbedömning från fröken Åstrands sida, då vi fick gå ca. 5 km för att kolla på balklänningar till henne. Men eftersom jag är en sådan trogen vän följde jag snällt med ;)

På kvällen åt vi på Jensens, vilket var lika trevligt som vanligt. Gott grillspett och mjukglass-buffé till efterrätt. Sedan blev det utgång, och vi hamnade på Toxic. Blev en rolig kväll, och vi fick trevligt sällskap också. Satt och snackade i hotellbaren till kl. 5, så det blev en ganska lång natt.

Söndagen spenderades på hotellet och sedan på bussen hem. Var ganska sliten då ska jag villigt erkänna.

Måste tacka Carro för en underbart rolig helg! Det finns ingen som du, och det tror jag nästan du vet vid det här laget.

Sthlm: Söndag

För lite sömn och kanske något mycket dricka, måste villigt erkänna att jag mår sådär idag. Jag och Carro somnade vid kl. 6 i morse, och jag tror inte jag har sovit mer än någon timme. Nu börjar jag dock vakna till, och det börjar bli dags att packa ihop det sista innan vi checkar ut från hotellet.

Uppdaterar senare på bussen, och då ska jag berätta om allt kul som hänt under helgen.


Sthlm: Hotellrummet


Så här snyggt har vi det på vårt hotellrum.

Efter ett par timmar på stan gick vi till Hemköp och handlade med oss massa godsaker, så ikväll har vi myst på vårt rum. Nu ska jag återgå till mitt och Carolines mycket intressanta samtalsämne, haha!

Sthlm: Bussresa


Jag är pepp!

Sthlm: Bussresa

Ett par minuter efter avresa från Kalmar central klämmer Caroline ur sig kommentaren "Norrköping, ligger inte det efter Stockholm?". Det är i sådana situationer som man bara vill ge Caroline en kram samt en kartbok!

Annars är läget under kontroll på bussen, Maggan kör lugnt och fint, solen skiner och Carro ska snart äta frukost.

Packningen klar!

Nu är packningen klar, naglarna nymålade och biljetterna framlagda. Känner mig riktigt laddad inför helgen och längtar tills bussen rullar in i Stockholm.

 

Pratade nyss med Carro och vi var båda överens om att våra väskor upplevts som mycket mindre när vi väl börjat lägga ner våra saker. Det ska bli mycket spännande att se hur allt ska få plats efter helgen, då jag förhoppningsvis kommer hem med massa fina saker.

 

Till min stora lycka har Carro lyckats övertala sina päron om att få ta med sig datorn (med mobilt bredband). Lär därför dyka upp ett och annat inlägg på våra bloggar under helgen.


Kärlek på den här!


Jag älskar min nya t-shirt!

Tisdag

Idag har jag haft fint besök av Hanna, som pga. en trasig bussdörr fick en tvåtimmarslång bussresa för att komma till mig. När hon väl kom hit gick vi en runda på stan, blev en del shopping för fröken Kvarnmyr samt avslutade med en god lunch på Zorbas. Har även hunnit med att baka syltkakor, sjunga falskt och dansa fult.

I taket lyser stjärnorna

Idag har jag varit på bio med Carro och Vickan. Var rädd att filmen skulle bli en besvikelse, då boken är bland de bästa jag läst. Men jag blev positivt överraskad, filmen var självklart inte identisk, men den lyckades beröra.

 

”Om du dör mamma, då tar jag självmord.

Det gör jag.

Då tar jag självmord.

Nej, förresten. Det heter inte ta självmord.

Det heter begå självmord

och det heter ta livet av sig.

Alltså.

Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.”

 

Filmen handlar om fjortonåriga Jenna, som förutom alla tonårsproblem tvingas leva med ovissheten om vad som ska hända med hennes älskade, cancersjuka mamma.

 

Gick ut från biosalongen helt klart tagen av filmen, för på filmduken hade min värsta mardröm just spelats upp.


Födelsedagsfirande

Igår var det kalas för Totte som fyllde 25. Under middagen kom vi in på ämnet lögner och hur ofta vi faktiskt ljuger under en dag. Det kan exempelvis vara när vi säger att någon har en snygg tröja (fast den är fruktansvärt ful) eller när vi säger att vi inte är arga (men i själva verket är riktigt förbannade!). Det är rätt sjukt egentligen att våra liv bygger på så mycket lögner.

När jag nu ska berätta om den goda maten vi fick igår, vill jag passa på att flika in att det verkligen kommer från hjärtat (Anette läser ju som sagt min blogg!). Måste helt ärligt varit den godaste lasagne jag ätit, och den slår mammas med hästlängder!

Hur som helt blev det en riktigt trevlig kväll!


Precis som Carro slänger jag in egobild tagen i vår något renare spegel!

Torsdag

Jag har nästan hostat sönder mina revben. Det onda höll mig vaken i natt, så jag är helt slut nu. Det känns ungefär som att ha ryggskott fast smärtan sitter på revbenen. Varje hostning känns som ett hårt slag i magen och kommer jag i fel läge med kroppen vill jag bara skrika.

 

Men inte hade jag tänkt ägna hela inlägget åt att klaga, det har ju faktiskt hänt en del bra saker idag också. Efter skolan tog jag mig in till stan för att besöka frisören. Elin som klipper mig är så himla go, och det kändes underbart att sjunka ner i massagestolen samtidigt som hon tvättade mitt hår. Nu är håret betydligt kortare, vilket känns jätteskönt.


Bry dig!

Idag fick min klass fylla i en enkät om jämställdhet i skolan, samt ta ställning till om vi kunde tänka oss att bli intervjuade om ämnet i fråga. Enkäten delades ut under vår första lektion, och jag som egentligen var trött när jag klev in i klassrummet blev genast pigg och energisk.

 

Självklart anmälde jag mig till intervjun och uppmanade mina kompisar att göra likadant. Dessvärre hade mina uppmuntrande ord ingen verkan. Jag tror vi var två som svarade ja till att göra intervjun.

 

”Jenny, jag bryr mig faktiskt inte!”

Jag blir lika förvånad varje gång jag hör uttalande i stil med ovanstående. Hur kan man inte bry sig om sig själv och sin omvärld?

 

Sverige är inte ett jämställt land, även om vi har kommit en bra bit på vägen. Fortfarande tjänar kvinnor sämre, trots att de har samma utbildning och liknande erfarenheter som männen. Det finns inom vissa områden alldeles för få kvinnliga chefer, och motargument som att kvinnor inte vill jobba som chefer håller inte. Har kvinnor samma möjligheter att nå en topposition i ett företag? Nej! Förutom de hinder som finns på själva arbetsplatsen, har kvinnan också huvudansvar för hem och barn.

 

Jag titulerar mig gärna som feminist, för jag vet vad ordet betyder och är inte rädd för att använda det. När jag frågar andra om de också är det, får jag alltid ett snabbt ”nej!”. Trots det snabba svaret är det väldigt få som vet vad ordet feminist egentligen betyder, däremot vet man att det är en titel som absolut inte stämmer in på en själv. Kanske är det dags att reda ut vad ordet egentligen betyder…

 

En feminist är en person som anser att:

- kvinnor generellt sett är underordnade män,

- och att detta förhållande ska förändras.

 

Visst ska vi sträva efter ett rättvist och jämställt samhälle? Så vad du än gör, bry dig! Det handlar om ditt liv och dina rättigheter!


Stegräknare

13 368 steg har jag gått idag.

Presenter



Olle och Linda kom hem från New York idag, och hade lite presenter med sig till mig. Två tidningar, varav den ena var fylld av balklänningar (passande nog!) och ett litet set med bodylotion. Alltid roligt med överraskningar!

Melodifestivalen

Årets största musiktävling har dragit igång och självklart har jag längtat. Ett antal veckor framåt kommer lördagskvällarna vara vikta för denna tävling, vilket jag inte har något emot. Jag älskar verkligen den här karusellen, trots att jag är av den åsikten att man inte kan tävla i musik. Varje artist och låt har något eget som inte bör jämföras med något annat.

 

Ikväll var Alcazar i en klass för sig, med bra sång och ett proffsigt framträdande. Scotts lyckades ta sig vidare till andra chansen, men tyvärr är bandet mycket bättre än låten. Shirley är sedan tidigare en stor favorit hos mig, då hon alltid lyckas beröra med sin sång och sina texter. Idag räckte det tyvärr inte, vilket kändes ganska väntat.


Fredag

Dålig dag, på alla tänkbara sätt.
Återkommer imorgon med positiv energi!

"Du fular dig och jag posar!"


Jag och Caroline

Precis haft en liten bilddiskussion med Caroline över msn. Under samtalet skrev hon "Du fular dig och jag posar", vilket inte bara stämmer på bilden ovan. Jag älskar faktiskt att förstöra bilder med konstiga miner!

Dispyt

Idag har jag och mamma varit i dispyt med tre anställda på ett varuhus i Kalmar. Redan under vår första diskussion med anställd nummer ett var jag riktigt förbannad. Bestämde mig genast för att inte få därifrån förrän felet var korrigerat, om jag så skulle behöva gå till högsta chefen.

Ett bra tag senare lämnade jag varuhuset med ett leende på läpparna, vi vann och det kändes så fruktansvärt bra!

Måndag

Måndag igen och jag känner mig pigg och utvilad inför en ny skolvecka. Underbart vad en lugn och pluggfri helg kan göra för motivationen!

Har haft två lektioner idag. Först på schemat stod projektarbete, följt av lunch, håltimme (då de andra hade idrott, kan det blir bättre?) och slutligen naturkunskap.

Sedan var jag, Anna, Vickan och Carro och hälsade på Cissi, vår duktiga kämpe! Sedan en sväng till stan för solosång. 

RSS 2.0