Var går gränsen?

Tidigare i veckan pratade jag och Carro om hur olika vi människor ser på vad som är privat och vad som man kan prata om. Det är egentligen en ganska intressant fråga, för alla är vi olika. En del människor delger sitt livs historia innan man knappt lärt känna varandra, medan vissa håller mycket hårt i det innersta.

Jag tror att jag är ganska öppen egentligen, men samtidigt håller jag så mycket inom mig. Därför kommer denna blogg aldrig spegla mitt liv till 100%, jag ger er en del av min dag men absolut inte allt. Det är för privat.

Vad tycker ni? Var går gränsen?

Angel

Ida och jag har precis varit på bio och sett "Angel". Den var bra och absolut sevärd! :)

Städa

Jag fick ett ryck i morse när jag såg hur stort behov vårt hem var av en städning, så nu har jag dammsugit hela lägenheten. Mycket duktigt om jag får säga det själv, mamma kommer bli överlycklig, eller i alla fall glad ;) Dessvärre gick ryggen åt skogen, så nu gör det ont igen. Typiskt när ryggskottet var på väg att bli bättre, så ska jag sabba det.

Nu väntar jag på Ida, vi ska in till stan och käka. När jag berättade det för pappa tyckte han att han och mamma också skulle äta ute så att "vi slapp laga mat". Lägg märke till "vi", jag menar hur ofta händer det att han lagar mat liksom? Haha, lite roligt faktiskt.

Ha en bra dag!

Jag drogar musik...

Nu sitter jag här och drogar musik. Musik är verkligen terapi för själen.
Jag tror nästan jag vågar säga att det är bättre till och med.

Popcorn

Tänkte kvällen till ära äta popcorn, något som i princip aldrig händer - vilket också märktes.

Eftersom tv-programmet började 20.00 hade jag lite bråttom med popcornen, vilket resulterade i att jag lät de stå på medan jag kollade på tv en stund. Inte så smart för efter en stund känner jag att det luktar bränt, och tar mig ut i köket och finner hela kastrullen med dess innehåll kolsvart! Jag blev så besviken! Men inte skulle detta få förstöra min tv-kväll så jag lämnade den brända kastrullen och gick och satte mig vid tv:n. Lite senare hör jag pappa svära över kastrullen, popcornen hade tydligen bränts fast rikigt rejält. Haha, stackars honom som fick stå och skura kastull när det var jag som använt den, men jag hade ju faktiskt viktigare saker för mig ;)

Friendsdag!

Idag har Christin varit här, vi har kollat på 14 avsnitt av "Friends på turne". Det tog sin lilla tid! Men det var jätteroligt att få kolla igenom allt som man glömt sedan den tiden. Det väcker massor av minnen vill jag lova! Trevligt att träffa Christin också, en toppentjej måste jag säga.

Friends

I morgon kommer Christin hit och vi ska kolla på en massa gamla friendsavsnitt från 1999-2000, det ska bli kanonkul! :)

Bilkörning och husvisning

Idag har jag och pappa övningskört, flera månader sen sist, så det var riktigt roligt!

Vi har också varit på två husvisningar på Öland, inte för att vi ska flytta, utan för att det var kul att kolla lite. Jag fastnade särskilt för det första huset, det hade ljusa väggar och golv, trendigt kök, stora glasdörrar till garderoberna och stora fönster som gav mycket ljus till rummen. Jag skulle inte ha något emot att flytta in ett nybyggt hus som jag fick inreda själv. Fatta vad stilrent det huset skulle vara, eller vad säger du Caroline? ;)

Nu ska jag käka lite. Ha en bra kväll!

Sms

Hade på känn när jag plockade fram mobilen nyss att jag hade fått ett sms från någon och när jag kollade fanns där ett oläst sms från kusin. Varför kan det inte vara lite närmare till Sthlm? Jag saknar Rebecka!

Påsk och det snöar ute!

Det måste vara något allvarligt fel på vädret, inte ska det snöa på påsken. Fast det är förstås rätt mysigt att vara inne när det snöar ute :)

Starten på den här morgonen har i alla fall inte varit den bästa, det började med att det var svinkallt på mitt rum när jag vaknade, sedan fanns det ingen tidning att läsa vid frukosten (långfredagen är tydligen röd dag) och sen hade pappa tvättat min myströja i fel tvättmedel så tröjan var värsta obekväm. Dessutom har jag ont i ryggen. Vilka i-landsproblem jag har ;)

Nähä, nu ska jag ta och göra något vettigt , som att logga in på msn, bilddagboken eller läsa någon blogg ;)

Skärtorsdag

Dagen har ägnats åt skola, läkarbesök, fika med Vickan, köra bror och Linda till tåget och handling med mamma. Jag är minst sagt helt slut nu, så det känns jätteskönt med ett helt påsklov framför sig :)

Tyvärr har vi inte fått ett endaste besök utav några påskkärringar idag. Jag som laddat upp med godis och allt ;)

GLAD PÅSK på er!

Engelskalektion

Vi ska välja ett ämne att prata om på engelska. Carro har inte bestämt sig...

Jag: "Välj nu något riktigt ämne. Ta ett samhällsproblem!"
Vår lärare Malin hör det occh säger "Det kan du ta Jenny!", vad hon inte förstår är att det var mitt förslag till Carro.
Jag: "Alltså det är Carro."
Malin ser lite frågande ut.
Jag: "Samhällsproblemet..."

Lyssnar man med ett halvt öra kan man lätt tro att jag tycker att Caroline är ett samhällsproblem, hahaha. Så menade jag inte, men skoj blev det i alla fall.

Blondinbella

Som många vet läser jag Blondinbellas blogg dagligen och eftersom politik faktiskt är intressant, ställde jag en fråga till Isabella som ni ni kan läsa här nedan...

Om du ska ge mig 5 bra skäl till att rösta på Moderaterna i nästa val, vad skulle du säga då?

en fortsätt väg till ett friare land som står upp för individen. Med moderaterna får du bestämma mer över ditt eget liv. Du bestämmer vart du vill plugga och vad du vill läsa. Mer effektiva straff och att vi verkligen utnyttjar straffskalan, tryggare ute med fler poliser. Lättre att få jobb med den sänkta arbetsgivaravgiften. Lättare för invandrare att jobba i sverige.. ja kan hålla på hur länge som helst

Misstänker ryggskott

Skulle i eftermiddags plocka upp ett par byxor från golvet, då jag kände hur det bara stack till i ryggen. Fattade ingenting, och inte gick det över heller. Det har gått några timmar nu och det gör så fruktansvärt ont så det måste vara ryggskott, eftersom det kom precis när jag böjde mig ner. Jag säger bara FAN!

Hemma från Sthlm igen!

Haft en underbar helg i Sthlm, ätit gott, shoppat, träffat släkt och varit på Melodifestivalen. Sanna Nielsen var min favorit sedan deltävlingarna och att se och höra henne sjunga "Empty room" live var fantastiskt! Och att se Björn Gustavsson live var inte helt fel heller ;)

De här kändisarna såg jag under min Stockholmsvistelse:
- Martin i The Ark
- Kayo i Afrodite
- Susanne från "Ensam mamma söker"
- Suzzi Tapper
- Thomas G:sson (låtskrivare)

Sammanfattningsvis var det en mycket bra resa!

Sthlm

I morgon bär det av till Sthlm, bo på hotell, shoppa, se genrepet av melodifestivalen och träffa kusinerna :) Helt underbart ska det bli!

Packade klart det sista för en stund sen och satte mig i köket för att måla naglarna, och jag hade verkligen underhållning under tiden. Och nej, jag varken pratade i telefon, lyssnade på musik eller såg på tv. Min pappa hade nämligen mycket stora problem med sin packning, trots att han har snyggast kläder av oss alla i familjen. Helt otroligt att det kan ta dubbelt så långt tid för honom att packa, och då slipper han ändå slänga ner allt smink och sådant som jag alltid behöver. Många roliga kommentarer slank i alla fall ut ur hans mun och det var riktigt roligt.

Nu blir det mest slapp tills kl. 22 då jag ska se en debatt där bl.a. Blondinbella medverkar. Alla har olika åsikter om Isabella, men man kan aldrig ta ifrån henne att hon är en grymt smart affärskvinna. Idag medverkar tjejen i två tv-program, plus att hon finns på förstasidan i en tidning, inte illa med tanke på hennes ålder. Jag är helt klart imponerad!

Jag hoppas alla får en bra helg, för det tänker i alla fall jag ha!

Handla mat

Snart ska jag iväg och handla massa gott till resan med mamma. Närmare bestämt godis, chips, frukt och tidning (inte för att jag äter tidningar...) men i alla fall ;)

När hjärtat gråter

Läste ut "När hjärtat gråter" av Janna Nielsen i går. En självbiografi om Jannas liv, från barndomen upp till 20-årsåldern. Det är en skrämmande skildring av en ung flickas liv, men samtidigt visar den att man klarar mycket mer än vad man tror.

Mycket stark berättelse, läs den!

Varma mackor

Åhh, jag är så stolt! Jag bestämde mig för att fixa kvällsmaten i kväll, och jag lyckades göra världens godaste varma mackor. Inte illa, med tanke på hur sällan jag gör något i köket.

Utvecklingssamtal

Mina föräldrar har inte världens bästa tidsuppfattning.
8 minuter innan samtalet började stod pappa och läste revisionspapper medan mamma sminkade sig, vilken familj!

Vi kom i tid iaf och samtalet gick bra!

Tandläkaren

Nu ska jag snart iväg till sjukhuset och fixa rälsen. Jag känner mig som en gammal pensionär som är stammis på sjukhuset. Har varit alldeles för mycket sjukhus och liknande de senaste månaderna, så jag överdriver inte om jag säger att jag är sjukt trött på det!

Sova

Idag hade jag bestämt mig för att inte sova bort hela förmiddagen. Gissa hur det gick?
Jag vaknade för 10 minuter sen.

Psykologiplugg

Då var det dags för lite plugg, denna gången blir det socialpsykologi som jag har prov i på onsdag.

Internationella kvinnodagen

Lördagen den 8 mars, det betyder Internationella kvinnodagen, och därför tänkte jag skriva ett par rader om det.

Jag förstår inte riktigt meningen med en dag tillägnad bara kvinnan, fast visst kan det vara roligt med lite extra uppmärksamhet en dag om året, men vad spelar det för roll när vi inte lever i ett rättvist och jämställt samhälle årets resterande 364 dagar?

Och kom inte och säg att Sverige är ett jämställt land, för det är det inte!
För att nämna en av alla orättvisor kan jag tala om för er att kvinnor tjänar i snitt 18 % mindre än männen, trots att de har samma utbildning och liknade erfarenhet.


Vi lever på 2000-talet, och då är det dags att öppna ögonen för samhällets orättvisor.
Jag tycker att det är dags för förändring! Nu, med en gång!


Skor

Idag tyckte pappa att jag skulle köpa nya skor, men är det något som är så fruktansvärt tråkigt att lägga pengar på så är det just skor. Så efter en stunds diskussion sa pappa att han kunde tänkta sig att ge ett litet bidrag till skoinköpet, och då blev det plötsligt lite roligare, vilket ledde till att jag faktiskt kom hem med ett par skor.

Väldigt shysst med nya skor, och jag har i princip inte betalat en enda krona.
Mycket uppskattat må jag säga!

Torsdag

Så lätt att skratta, men så snabbt sorgsen och trött.

Onsdag

Har varit ledig idag, mycket uppskattat! Sovit 13 timmar i natt, det är ju nästan så man blir en trevlig filur när man får sova tills man vaknar ;) Historiaprov i morgon, så jag har pluggat och varit duktig, och tänker därför slappa framför tv:n hela kvällen och äta chips :)

JAAA!

Det känns jävligt bra!

Datakunskap

Sitter i skolan och har datakunskap, jobbar om droger i PowerPoint.

"Men hallå, det är inte farligare än att dricka alkohol. Och du och pappa dricker ju på helgen!"
Ett citat jag kommit på till presentationen ;) Påminner en del om Systembolagets citat från tonåringar om alkohol, riktigt roande faktiskt.

Jag tror det är dags för lunch snart. Ciao!

13 dagar kvar!

Om 13 dagar är jag i Sthlm, och jag längtar som en apa! :)

Highlights!

I gårkväll var jag och kollade på Highlights :) Blir alltid så inspirerad av att se dem.
Träffade även Christin och Madde, skojskoj!

RSS 2.0